Vakbond in de steigers

Gepubliceerd op: 17-01-2018

Ambitie en doelstellingen Nieuwe Horeca Vakbond

Vanaf 2018 is er weer een C.A.O. voor de horeca, die is afgesloten door K.H.N. en C.N.V. vakmensen.

Wij erkennen deze C.A.O. niet, daar er geen recht gedaan wordt aan een goede beloning voor werknemers, en duurzame oplossingen om de problemen in de branche op te lossen. K.H.N. komt alleen maar op voor het belang van zijn leden, en streeft er naar om arbeidskosten zo laag mogelijk te houden, en het ondernemersrisico zo veel mogelijk bij werknemers neer te legen. Deze partij is alleen te bewegen tot een goede C.A.O., als je ze daar toe dwingt… Luisteren doen ze al jaren niet.

Druk zetten door werknemers is noodzakelijk om met deze partij tot duurzame oplossingen te komen.

Hiervoor hebben wij massa nodig.

Goede arbeidvoorwaarden kunnen ook tot stand komen in overleg met andere partijen. Wij hebben vorig jaar contact gehad met een nieuwe werkgeversvereniging “Nieuwe Horeca Nederland” en zagen wel aanknopingspunten om tot onderhandelingen over te gaan voor betere arbeidsvoorwaarden. Medio 2018 wordt de nieuwe horeca CAO waarschijnlijk algemeen bindend verklaard maar voor ons geen reden om niet tot betere arbeidvoorwaarden te komen met een andere partij, individuele werkgevers, of ketens.

Ook hiervoor hebben we de leden nodig, om representatief te zijn voor de horecabranche.

Om dit alles te realiseren zijn meer leden nodig, en eind dit jaar willen wij doorgroeien tot een vakbond met minimaal 2000 leden. Dit is echt nodig, om iets te kunnen betekenen in de branche. Bij voldoende leden willen wij ook een algemene ledenvergadering uitschrijven om tot een gekozen bestuur te komen.

Wat gaan wij op korte termijn doen…

Wij gaan naar mensen opzoek om ons “bestuur” uit te breiden. Wil jij met ons meedenken over acties, toekomst, ledenwerfcampagnes, netwerken, jongeren activeren e.d., meld je dan aan bij Regie@chello.nl

Daarnaast gaan wij ons bezig houden met het verbreden van onze informatiekanalen.

Facebook alleen is een veel te smalle basis. Wij gaan dan ook onze webpagina verder uitbreiden en verder opbouwen, zodat we er een goed portal bij hebben.

Er moet nog heel veel gebeuren eer wij bij de volgende C.A.O onderhandelingen een sterke vakbond hebben, die een vuist kan maken en zaken kan realiseren voor alle werknemers binnen de HORECA branche.

Doe jij ook mee?

Luc Langen, Frank de jong, Ron Doorn,